PPoradnik
Do Juice'a czy do Blend'a?
19 listopada 2020
Przewodnik po produktach nadających się i nie nadających się do sokowania
Sok jest idealny dla kulinarnej kreatywności. Daje tysiące okazji do łączenia kombinacji owoców i warzyw w pyszne mikstury. Chociaż istnieje wiele odmian produktów do wyboru w zakresie sokowania, są też inne, które nie powinny być soczone, przede wszystkim dlatego, że nie ekstrahują soku, robią ogromny bałagan lub mogą uszkodzić sokowirówkę.
Czy to sok w barze z sokami, czy też sok w domu, skorzystaj z powyższego przewodnika jako podstawy, których owoców i warzyw należy unikać, z którymi należy być ostrożnym i które są idealne do sokowania. Najlepszym sposobem na tworzenie mieszanek łączących produkty nadające się do sokowania z produktami nie nadającymi się do sokowania jest tworzenie koktajli. Wyciągnij sok z "sokowirówki" za pomocą sokowirówki, a następnie dodaj go do blendera z "Sokowirówkami", uzyskując pyszną mieszankę wszystkich rodzajów produktów.
Należy pamiętać, że owoce cytrusowe idealnie nadają się do soku, ale najpierw należy je obierać ze skórki. Inne owoce i warzywa, które dobrze nadają się do soku: ogórek, słodkie ziemniaki i buraki. Nie należy sokować rabarbaru, fig, bakłażanów ani owoców pestkowych, takich jak wiśnie czy brzoskwinie. Dzięki tym informacjom, kombinacje unikalnych owocowych i warzywnych kreacji napojowych są nieskończone i sprawiają, że eksperymentowanie w barze z sokami lub w domu jest zabawą!
Komentarze